Elektrumi pakkumine on Eesti Energia omast 8 protsenti soodsam

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvenergo Kaubanduse juhatuse liige Dāvis Skulte (vasakul) ja Elektrum Eesti juht Raivo Videvik.
Latvenergo Kaubanduse juhatuse liige Dāvis Skulte (vasakul) ja Elektrum Eesti juht Raivo Videvik. Foto: Mihkel Maripuu

Latvenergo Eesti turul tegutseva Elektrumi kodulehe pakkumise järgi on lõunanaabrite elektrimüüja pakutav hind Eesti Energia omast 8 protsenti soodsam.

Elektrumi kodulehel mobiil ID-ga või ID-kaardiga sisse logides on võimalik tarbimisandmeid sisestades saada elektrimüüja personaalne pakkumine.

Sisestasin võrdleva pakkumise saamiseks 98-ruutmeetrise elektriküttel korteri mullu jaanuaris tarbitud elektrikoguse.

Elektrumi elektrikütte kasutajatele soovitatav pakett «Aktiivne klõps» pakub aastase lepingu sõlmimisel päevase elektri kWh hinnaks 6,04 senti ja öisel 4,14 senti.

Eesti Energia samaväärse ehk aastase lepingu sõlmimisel pakutav hind on päevasel 6,44 senti ja öisel 4,96 senti.

Elektrumil lisandub ka ühe mõõtepunkti kohta 2,10 eurone kuutasu.

Selle aasta jaanuarikuu reaalset tarbimist arvestades ja eeldusel, et ka tuleva aasta jaanuaris elektrituru avanemisel oleks tarbimine sama suur, tähendaks see, et Eesti Energia aastast lepingut valides tuleks jaanuaris tarbitud elektrienergia eest tasuda koos käibemaksuga 90,36 eurot, Elektrumiga lepingut sõlmides aga 8,2 protsenti vähem ehk 82,96 eurot.

Kasv selle aasta jaanuarikuus tarbitud elektrienergia eest makstud 53,30 euroga võrreldes on aga märkimisväärne – Eesti Energial 37,06 eurot ehk 69,6 protsenti  ja Elektrumil 29,66 eurot ehk 55,65 protsenti.

Elektrumi tähtajalise lepingu ennetähtagsel lõpetamisel tuleb tarbijal maksta 30 eurone trahv.  Eesti Energia tähtajalise lepingu ennetähtagse lõpetamise trahv on 20 protsenti katkestamise hetkeks tarbimata jäänud elektrikogusest.

Esmapilgul tunduvad Elektrumi paketid olevat keerulisema ülesehtusega kui Eesti Energial.

Erinevalt Eesti Energiast saab Elektrumil sisestada erinevate tarbimiskohtade andmed ehk saada kõigi enda nimel olevate lepingute tarbimisele tuginedes ühine hinnapakkumine.

Eraisikutele pakub Elektrum nelja elektriaketti. Neis kõigis on fikseeritud (olenevalt paketist 9- 18 kuuks) elektrienergia hind ning muutuva hinnaga ehk elektri börsihinnal põhinevaid pakette Elektrum ei paku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles