Swedbank: madalad intressimäärad jäävad püsima

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla. Foto: Toomas Huik

Swedbanki investeerimisseminaril rääkis Balti Investeerimiskeskuse osakonnajuhataja Kristjan Tamla, et madalad intressimäärad jäävad lähemateks aastateks ilmselt püsima, kuna keskpangad püüavad hoida intressid võimalikult madalal, pumbates teisalt majandusse likviidust juurde. 

«Mõni aeg tagasi pidas enamik investoreid võimatuks, et Euroopa keskpank võiks sedavõrd agressiivselt majandusse sekkuda. Ka Föderaalreservi järjekordne võlakirjade kokkuostuprogramm oli liigutus, mida turud veel mõned kvartalid tagasi oodata ei osanud,» rääkis Tamla.

«Keskpankade bilansid järjest kasvavad - nad võtavad üha enam riski finantsurturgudelt sisse, teisalt süstivad aktsiaturgudele likviidsust. Lühiajaliselt on see turgudele meelepärane, ent probleemid võivad tekkida pikemas perspektiivis, kui keskpangad taas oma bilansimahte normaalsetele tasemetele viima hakkavad.»

Lühikesed intressid jäävad Tamla hinnangul väga madalalale veel pikaks ajaks. Näiteks euribor jääb turgude prognoosi kohaselt alla 1 protsendi piiri veel mitmeks aastaks.

Tamla märkis ka, et deposiidiintressid jäävad väga madalaks ja võivad veelgi alaneda.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles