USA keskpank viib suuremates pankades läbi seeria stressiteste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wall Street.
Wall Street. Foto: SCANPIX

USA keskpank teatas teisipäeval, et viib Ühendriikide suuremates pankades läbi järjekordse seeria stressiteste, mis on osa jõupingutustest hoida ära liigne riskimine, mis viis 2008. aastal Wall Streeti krahhi äärele.

Esimene testidering teostatakse föderaalreservi poolt ja selle range kontrolli all, järgmise vooru viivad läbi pangad ise, kuid keskpanga etteantud stsenaariumi järgi.

Selle aasta sees võetakse ette vaid 19 suuremat panka, kuid lõpuks on kavas stressitest läbi viia kõigis riigi suuremates rahandusasutustes.

USA föderaalreserv korraldas aasta alguses samuti 19 rahandusettevõttele stressitesti, milles põrusid neli suurpanka - Citigroup, Ally Financial, SunTrust ja MetLife. Stressitestis selgitati kuidas pangad saaksid hakkama uue tõsise majanduskriisiga, kui töötus kerkiks 13 protsendini ja autode hinnad kukuksid 21 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles