Imatra Elekter pakub avatud elektriturul kolme paketti

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumi kinnitusel ei soovi Eesti elektrivõrkudele piiranguid.
Ministeeriumi kinnitusel ei soovi Eesti elektrivõrkudele piiranguid. Foto: SCANPIX

Imatra Elekter hakkab avatud elektriturul pakkuma kolme paketti, nende hinnad ei ole veel teada, aga loodetavasti saavad avalikuks sel kuul.

Imatra Elekter tegutseb praegu Viimsis ja Läänemaal, kus neile kuulub elektrivõrk, kuid elektrituru avanemise järel võivad nad elektrit müüa kõikidele Eesti elanikele ja ettevõtetele.

Imatra Elektri esimene pakett kannab nime «Püsiv». Pakett annab ettevõtte teatel maksimaalse kindluse tuleviku suhtes. Elektrihind on selles paketis fikseeritud ja firma sõlmib tähtajalisi lepinguid: kuueks ja 12 kuuks.

Imatra Elektri teine pakett kannab nime «Täpne». Selles paketis sõltub elektri hind börsihinnast, millele firma liidab oma kasumimarginaali.

Nii ühes kui ka teises paketis saab valida toote, kus Imatra Elekter pakub oma klientidele ainult rohelist elektrit.

Imatra Elektri kolmas pakett kannab nime «Mugav». See on üldteenuse toode, millega tarbija ostab elektrit oma seniselt võrgufirmalt. «Mugava» tarbija liituma ei pea, selle alusel hakkab inimene elektrit saama siis, kui ta elektrimüüjat ei vali ja on praegu Imatra Elektri klient.

Imatra Elektri juht Märt Jemmer ütles, et hinnad selguvad selle kuu lõpus. Praegu firma arvutab ja prognoosib, kas õnnestub pakkuda Eesti Energiast odavamat hinda.

Eesti elektriturg avaneb täielikult uuel aastal, siis võib iga inimene valida endale elektrimüüja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles