Ettevõtted esitavad maksudeklaratsioone üha enam õigeaegselt

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott. Foto on illustratiivne.
Rahakott. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kui 2009. aastal hilines käibedeklaratsioonide esitamisega 26 protsenti ja tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonide esitamisega 23 protsenti maksumaksjatest, siis 2012. aasta septembris oli hilinejaid vastavalt 9 protsenti ja 10 protsenti, kirjutas Maksu- ja tolliamet tänases pressiteates.

Eestis on kokku registreeritud üle 70 000 käibemaksukohustuslase ja see arv kasvab pidevalt. Käibemaksukohustuslaste registris olekuga kaasneb nõue esitada õigeaegselt nii käibedeklaratsioon (20. kuupäevaks) kui ka tulu-ja sotsiaalmaksu deklaratsioon (10. kuupäevaks). Viimast peavad esitama lisaks käibemaksukohustuslastele ka isikud, kes teevad väljamakseid, mis lähevad maksustamisele tulu- ja sotsiaalmaksuga.

Hetkel esitatakse MTAle elektroonselt 99 protsenti kõigist käibedeklaratsioonidest ning 98,6 protsenti tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles