Laenu võttes kindlustavad ennast pigem noored

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte töötus on kõikjal Euroopas väga suur. Pilt on illustratiivne.
Noorte töötus on kõikjal Euroopas väga suur. Pilt on illustratiivne. Foto: Andres Haabu

Suurimate pankade kinnitusel kindlustavad ennast elu ootamatuste vastu pigem nooremapoolsed laenuvõtjad.

Swedbanki Life Insurance SE äriarenduse juhi Mihkel Mandre sõnul on 20-30-aastastest laenuvõtjatest kindlustatud pea pooled. 45-50-aastastest aga 30-40 protsenti. Swedbanki pakutav kindlustus aitab laenuvõtja kaotuse või õnnetusjuhtumist tingitud püsiva töövõimetuse korral pangale tagasi maksta kogu laenujääk.

«Näha on, et erinevalt kõhutundest  peavad nooremad kindlustamist olulisemaks. Noored kindlustavad rohkem nii töökoha kaotuse, terviseprobleemide kui pere peamise sissetuleku teenija surma vastu,» rääkis SEB eraisikute suuna arendusjuht Triin Messimas.

SEB andmetel on huvi kindlustamise vastu viimase seitsme aastaga hüppeliselt kasvanud. Enne 2005. aastat  võetud laenudest oli kindlustatud 18 protsenti. 2005-2007. aasta vahel see veidi kasvas.

Pärast 2010. aastat antud laenude puhul on aga valdav osa ühel või teisel viisil kindlustatud. Kusjuures Eestis on huvi kindlustuse vastu suurem kui Põhjamaades. Tõenäoliselt mõjub töö kaotus Eestis ka teravamalt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles