«Ringvaade»: naine sai lihtsa dieediga vähist lahti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop
Anu Välba ja Marko Reikop Foto: Peeter Langovits

ETV saates «Ringvaade» rääkis oma kogemusest naine, kes vabanes vähist aluselise dieedi abil.

Ingrit Vaheril diagnoositi lümfivähk 2008. aasta detsembris. Talle soovitati kemoteraapiat, kuid see oli viimane asi, mida ta oma kehale teha tahtis. Ingrit võttis kaks nädalat mõtlemiseks ning sel ajal hakkasid talle kõiksugu muud variandid pähe tulema. Ta usub loodusravisse ning otsustas proovida pH-toitumist, mis aitab keha vabastada liighappelisusest.

Kolme nädala jooksul sõi ta ainult aluselistest köögiviljadest tehtud rohelist vedelat sööki. «Alguses oli väga paha olla, kuid siis avastasin, et tunnen end tervemana kui kunagi varem,» ütles Ingrit.

Ta jätkas aluselist toitumist ning kolm kuud pärast diagnoosi saamist lasi ta uued pildid teha. «Arstid ütlesid, et ei ole midagi sellist varem näinud - kasvajad olid oma suurust kardinaalselt kaotanud,» sõnas naine. Arstid ütlesid, et ei oska paranemist seletada ja soovisid õnne.

Ingrit rääkis, et ei söö kindlasti liha ega kala. Oma kodus ei tarbi ta midagi loomset, külas sööb ikka seda, mida pakutakse. Lemmiktoiduks on tal idud.

Doktor Riina Raudsik märkis, et Ingrit on arukas inimene, kes teadvustas haiguse ja hakkas iseendas otsima seda, mis ta terveks teeks.

Saatejuht Anu Välba katsetas kolm nädalat pH-toitumist ja tundis end väga halvasti. Raudsik ütles, et ainevahetuse protsessid ei muutu üleöö ning sellise toitumise puhul toimub halvenemine alati, sest kehal on tendents happeliseks minna.

pH-toitumist alustatakse harjumuspärasele toidule vedela rohelise segu (brokoli, kurk, rohelised salatid) lisamisega. Ime hakkab juhtuma kolme-nelja nädala jooksul, mil hakkavad kujunema toitumisharjumused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles