Hiina järvekoletised andsid endast märku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanase järv Hiinas
Kanase järv Hiinas Foto: Internet

Mitte ainult Šotimaal Loch Nessie järves ei ela koletis, vaid järvekoiletisi võib leida ka näiteks Hiinast.

Nimelt jäi Lääne-Hiinas turisti videole Kanasi järves ujunud mitu kummalist ja suurt elukat, kes kohe ristiti kohaliku järve koletisteks, kirjutab Daily Mail.

Hiina riigitelevisioon näitas videolõiku ka oma uudistesaates ja saatejuhi sõnul oli see esimene selge vihje selle kohta, et Kanasi järves elavad senitundmatud loomad.

Hiina keskkonnakaitsjate väidete kohaselt olevat selles järves juba kaks aastat tagasi nähtud kahte umbes kümne meetri pikkust tumeda nahavärviga looma ujumas.

Xinjiangi keskkonnainstituudi teadur Yuan Guoying ütles, et neile on saabunud informatsiooni niinimetatud järvekoletiste kohta alates 1980. aastatest.

«Neid loomi on kirjeldatud kui tumeda nahavärvusega ülisuuri konni või väljasurnud eelajaloolisi dinosaurusi. Siiani on konkreetselt kirjeldatud ainult nende päid, kuna keha on vee all olnud. Pakume nende loomade pikkuseks 10 – 15 meetrit,» sõnas Yuan Guoying.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles