1000-eurose miinimumpalga soov jäi sotsiaalkomisjoni toeta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kupüürid.
Kupüürid. Foto: Toomas Huik

Riigikogu sotsiaalkomisjon ei toetanud Keskerakonna ettepanekut kehtestada miinimumpalgaks 1000 eurot, leides, et see pole riigikogu pädevus ning sellise miinimumpalga kehtestamine sunniks hulka ettevõtteid tegevust lõpetama.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul otsustas komisjon esmaspäeval, et ei toeta seda ettepanekut.

«Esiteks seetõttu, et miinimumpalga tõstmine pole riigikogu pädevuses, see on tööandjate ja töövõtjate vaheline kokkulepe ja teiseks seetõttu, et miinimumpalga tõstmine tuhandele eurole võib luua olukorra, kus paljud ettevõtted peaksid tegevuse lõpetama ja hulk täna tööl käivad inimesi jääks tööta,» lausus Kokk.

«Meie eesmärk on kindlasti, et miinimumpalga ja Eesti keskmise palga suhe paraneks ja miinimumpalk poleks väiksem kui 45 protsenti keskmisest palgast. Täna see nii pole, eesmärk on täna kindlasti, et keskmine palk kasvaks ja koos sellega ka miinimumpalk,» sõnas Kokk.

Keskerakond saatis selle aasta veebruaris riigikogu juhatusele avaliku pöördumise «1000 eurot miinimumpalgaks» ja sellele lisatud 9283 toetusallkirja.

Aivar Kokk ütles, et pöördumist on arutanud mitu komisjoni ja kõik fraktsioonid ning kõik peale keskfraktsiooni on leidnud, et miinimumpalka ei saa praegu tõsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles