Eesti sadamate veosekäibe langus on Baltimaade suurim

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadam
Sadam Foto: SCANPIX

Eesti sadamate veosekäive on aasta esimese kaheksa kuu kokkuvõttes mullusest peaaegu viiendiku võrra väiksem. Lätis on aga käive vähenenud vaid viis protsenti ja Leedus isegi ligi seitse protsenti kasvanud.

Tallinna Sadam, mis annab umbes kaks kolmandikku Eesti sadamate veosekäibest, selgitas, et peamiselt liiguvad läbi Tallinna Sadama vedelkütused ja nende maailmaturuhind on langenud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Samuti tuleb arvestada, et Venemaa on suunanud Eesti kaudu liikunud kaubad Ust-Luga sadamasse ja juba 2007. aastast kehtivad Eesti Raudteele veopiirangud, ent Lätit ja Leedut mõjutavad need asjad vähem.

Tallinna Sadama kommertsjuht Erik Ringmaa selgitas, et Läti sadamatel on jätkuvalt paremad poliitilised läbisaamised Venemaaga ja käesoleval aastal on kasv olnud eelkõige kivisöe ja väetiste arvelt, ja lisas, et erinevalt Eestist ja Lätist on Leedu paremas positsioonis, sest sealne Venemaa-transiidi osakaal kaubamahust on suhteliselt väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles