Valitsus ostab ligi 1,8 miljoni euro eest sealihakonserve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konserv
Konserv Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas oma neljapäevasel kabinetiistungil eraldada ligi 1,8 miljonit eurot sealihakonservide kokkuostuks, et stabiliseerida seakatku leviku tõttu raskustesse sattunud kitsendustega piirkondade seakasvatust.

«Kavas on osta riigi tegevusvarusse 500 tonni kitsendustega piirkondade seakasvatustest pärit lihast tehtud sealihakonserve, et stabiliseerida turgu ja anda tootjatele aega uue turuolukorraga kohandumiseks,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse maaeluministeeriumi teatel.

«Meetme abil on kolme kuu jooksul plaanis viia kitsendustega piirkondadest lihatööstustesse ligi 500 siga nädalas,» rääkis Kruuse. Koos konservide tootmise ja ladustamisega tuleva aasta lõpuni on kulu meetmele kuni 1,782 miljonit eurot ning see kaetakse valitsuse reservfondist.

Samuti nõustus valitsuskabinet maaeluministri ettepanekuga taotleda Euroopa Komisjonilt Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika turukorralduse erakorralist toetust, mis aitab ühekordse meetmena kompenseerida kitsendustega piirkondade seakasvatajatele kaubanduspiirangutest tingitud hinnalangust. Meetme rakendamiseks on vajalik Euroopa Komisjoni vastavat otsus ja selle käivitumisel tuleb Eesti riigil katta pool kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles