IMFi hinnangul seisab Ukraina majandus silmitsi kõrgete riskidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollar ja Ukraina grivna.
USA dollar ja Ukraina grivna. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul on Ukraina riigivõlg jätkusuutlik, ent riik seisab silmitsi erakordselt kõrgete riskidega, mis on peamiselt seotud Donbassis vältava konfliktiga.

IMFi raportis tõsteti esile valitsuse edusammud vajaminevate reformide rakendamisel, millega alustati teed riigi majanduse stabiliseerimiseks.

Fond laenas reedel Kiievile 1,7 miljardit dollarit (1,56 miljardit eurot). IMFi hinnangul on Ukraina riigivõlg «suure tõenäosusega jätkusuutlik», mis on laenu andmise eelduseks.

Samas on riskid tulevikku vaadates «jätkuvalt erakordselt kõrged», tuues esile riigi idaosas vältava konflikti «kestvust ja ulatust» puudutava ebakindluse. Riigi idaosas asub Ukraina tööstuse kese.

Riigi idaosas «terava eskaleerumisega seostatud tugev šokk teeks võladünaamikast jätkusuutmatu», kuid «enamik vaatlejatest peavad seda stsenaariumit ebatõenäoliseks», teatas IMF.

Fondi hinnangul ulatub Ukraina riigivõlg tänavu aastal 100 protsendini sisemajanduse koguproduktist (SKP) ning ennustab majandusele 9 protsendilist langust.

IMF avalikustas märtsis Ukrainale osutatava 17,5 miljardi dollari suuruse laenuprogrammi (16,1 miljardi euro), mis vältab neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles