Venemaal on hakanud toidukaupade hinnad stabiliseeruma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelane turul arbuusi söömas
Venelane turul arbuusi söömas Foto: SCANPIX

Venemaa vastusanktsioonid vähendasid toidukaupade importi ja viisid koos rubla nõrgenemisega nende hinnad järsult üles, kuid nüüd, aasta hiljem, on hakanud toiduhinnad tasapisi Venemaal stabiliseeruma, kirjutab Moscow Times.

Tänu rubla tugevnemisele kevadel ja uutele saakidele suvel on toiduhinnad nüüdseks stabiliseerunud, kuid analüütikud hoiatavad, et sügisel võib ees seista uus hinnatõus.

Tööstus- ja kaubandusministeeriumi andmetel odavnesid aprillist juulini munad 20 protsenti, suhkur 2,4 protsenti, kala 3,8 protsenti ja juust 7,6 protsenti. Kurgid on odavnenud 58,7 ja tomatid 41,3 protsenti.

Kuid hinnalangusele vaatamata on need enamasti kallimad kui aasta tagasi. Juunis oli aed- ja puuvili statistikaameti andmeil 22,8 protsenti kallim kui aasta tagasi, liha ja linnuliha 15 protsenti, suhkur 29,6 ning kala ja mereannid 31,4 protsenti kallimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles