Tsipras: Kreeka on kreeditoridele ettepanekud esitanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: AP / Scanpix

Kreeka peaminister Alexis Tsipras ütles eile õhtul, et tema valitsus on esitanud eurogrupile ja Euroopa Ülemkogule ettepanekud võlakokkuleppeks, vahendas BNS.

Tsiprase sõnul kujutavad Ateena ettepanekud endast Kreeka erakonnajuhtide kohtumisel saavutatud kokkulepet riikliku strateegia üle.

Ta ei täpsustanud, kas tegemist on kirjalike või suuliste ettepanekutega.

Peaministri sõnul sisaldavad ettepanekud «usaldusväärseid reforme, mis on sotsiaalselt õiglased ja hõlmavad pühendumust katta keskpikas perspektiivis riigi rahavajaduse». Samuti on neis tugev investeeringute pakett tööpuuduse ja teiste probleemide vastu võitlemiseks, lausus valitsusjuht.

Tsiprase sõnul tegi Kreeka laenuandjatele ühtlasi ettepaneku läbirääkimisteks riigi võlakoorma restruktureerimise üle.

Arutelu teiste eurotsooni liidritega kulges Tsiprase sõnutsi teisipäeval positiivses õhkkonnas. Ta ütles:«Loodame nädala lõpuks kokkuleppele jõuda.»

Ilmselt peab Tsipras silmas 30. juunil eurotsoonile esitatud ettepanekuid, mis on ühe Kreeka valitsusallika sõnul teatud «parandustega» endiselt laual.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk ütles teisipäeva õhtul, et Kreekal on neljapäevani aega esitada reformikava abipaketi saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles