Iduettevõte õpetas auto ise mobiilselt parkima

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaatset parkimist võimaldav seade
Automaatset parkimist võimaldav seade Foto: autlo.com

Iduettevõte Autlo arendas koostöös EMT-ga välja maailmas teadaolevalt ainulaadse lahenduse, millega auto hakkab tänu SIM-kaardiga varustatud lisaseadmele süüte välja lülitades ise õiges tsoonis parkima ning sealt lahkudes lõpetab parkimise.

Tegemist on seadmega, mille sisse käib EMT SIM kaart ning seade ise ühendatakse auto standartsesse diagnostikapistikusse - OBD2 porti. Seade saab tänu SIM-kaardile ja GPS positsioneerimisele aru, millal ja kus auto parkimise alustas ja lõpetas, teatas Eesti Telekom.

Teenuse tarbimiseks tuleb nutitelefoni laadida Autlo äpp, mis teavitab kõikidest parkimise alustamistest ja lõpetamistest. Vajadusel saab auto otsuse äpis ümber muuta. Teenus töötab kõigil uuematel OBD2 pesaga autodel, kõigis avatud, ilma tõkkepuuta, parklates, kus saab maksta mobiiliga ning seda saavad kasutada hetkel vaid EMT kliendid.

«Mobiilparkimine on olnud mugavaim maksmisviis ja uue põlvkonna täisautomaatne lahendus aitab seda veelgi mugavamaks teha. See on maagiline tunne, kui auto teeb ise sinu eest midagi ära,» ütles Autlo juht Kristjan Konks.   

Eesti Telekomi uute äride juhi Holger Haljandi sõnul on ettevõtte eesmärk tulevikus täielikult eemaldada vajadus mõelda parkimise eest tasumise peale - «mis tsoonis ma olen, kas see on praegu tasuline, kuidas maksta saab» - seda kõike saab teha auto kliendi eest. Juunis Eesti Telekomi poolt avatud VUNK kiirendi eesmärk tema sõnul on just sellist koostööd uute tehnoloogiate loomisel soodustada ja laiendada.  

Lahendus töötab otse EMT parkimise kesksüsteemi vastu ning on täpsem kui tavaline mobiilne parkimine ehk mobiilne positsioneerimine. Teenuse kasutamiseks tuleb osta või rentida Autlo toode nende veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles