Merkel: Kreeka kriisis ei ole kaalul Euroopa tulevik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel.
Saksamaa kantsler Angela Merkel. Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Saksa kantsler Angela Merkel ütles kolmapäeval, et Kreeka kriisis «ei ole kaalul Euroopa tulevik».

«Jah, elame läbi turbulentseid päevi. Panused on tõepoolest kõrged,» ütles Merkel Saksa parlamendile. «Maailm jälgib meid, ent Euroopa tulevik ei ole kaalul.» 

Merkeli sõnul oleks Euroopa tulevik kaalul siis, kui «me unustame, mis teeb meid tugevaks - reeglitel ja vastutustundlikkusel põhinev kogukond.»

Kreeka valitsus otsustas nädalavahetusel katkestada kõnelused rahvusvaheliste laenuandjatega ja panna võlausaldajate ettepanekud rahvahääletusele.

Saksa kantsleri sõnul on Euroopa muutunud viimase viie aasta jooksul tugevamaks ja saab jälgida Kreeka referendumi tulemusi «rahulikult».

«Täna ei pea ülejäänud 18 eurotsooni liikmesriiki kartma majanduskatastroofi seetõttu, et Kreeka on sattunud turbulentsi,» lausus ta.

Ühtlasi vihjas Merkel, et pooldab Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) jätkuvat kaasamist Kreeka võlakriisi lahendamisse.

Laenuandjate teine abipakett Kreekale lõppes 30. juunil. Samuti jättis Kreeka 30. juuni tähtajaks IMF-ile tegemata 1,6 miljardi euro suuruse võlamakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles