Venemaa keelab kalatoodete impordi Eestist ja Lätist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala
Kala Foto: Toomas Huik / Postimees

Venemaa keelab kalatoodete impordi Eestist ja Lätist ning seekordse keelu alla lähevad ka kalakonservid, edastas reedel uudisteagentuur AFP.

Venemaa eelmisel aastal kehtestatud toiduimpordi keeld puudutas vaid kala.

Venemaa veterinaarameti Rosselhoznadzor eestkõneleja Julia Trofimova sõnul teavitati Eesti ja Läti kolleege murest seoses väljaselgitatud süsteemsete rikkumistega ja teatati neile, et lähimal ajal peatatakse kalatoodete tarned Eestist ja Lätist Venemaale.

Eesti Kalaliidu esindajad märkisid juba teisipäeval, et Rosselhoznadzor leiab kindlasti põhjuse keelustamaks Venemaal populaarseks saanud Eesti ja Läti kalatoodete eksport Venemaale, kui selleks soov on.

«Eks kõige olulisem küsimus on see, mis põhjusel Rosselhoznadzor Eestisse tuli. Kui tuled eesmärgiga [eksport] kinni panna, siis põhjuse leiab alati,» ütles Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi BNS-ile ja lisas, et kontrolli algne põhjus oli asjaolu, et Eesti osakaal Venemaa kalatoodete impordis oli kasvanud väga suureks.

«Tõenäosus, et keelatakse kõigi Eesti ja Läti tootjate toodetu, on väga kõrge,» ütles Rosselhoznadzori asedirektor Ivan Ponomarjov esmaspäeval pärast kontrollide läbiviimist neljas Eesti ja viies Läti kalatööstuses.

Alates 18. maist alustas Venemaa Rosselhoznadzor kontrolle Eesti ja Läti kalandustööstustes. Eesti ja Läti kalatööstuste kontrollimist põhjendas Rosselhoznadzor sellega, et viimasel ajal on leitud teatud tööstuste toodangu hulgast suurenenud hulgal inimestel ohtlike tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles