Kreeklased võtsid teisipäeval pankadest välja 300 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahvuslipp jumalanna Ateena kuju taga lehvimas
Kreeka rahvuslipp jumalanna Ateena kuju taga lehvimas Foto: SCANPIX

Kreeklased on ebakindla olukorra tõttu ja kapitalikontrolli kehtestamise kartuses viimastel päevadel pankadest välja võtnud keskmiselt 100 miljonit eurot, kuid teisipäeval tõusis see summa 300 miljonini, kirjutab uudisteagentuur Six.

Selle tõttu on Kreeka pangad pidanud raha juurde laenama. Kui märtsis laenasid nad 1,91 miljonit eurot, siis aprillis on see summa kasvanud viie miljardini, kinnitas pangaallikas Reutersile.

Euroopa Keskpanga juhatus tõstis Kreeka pankadele hädalaenu lage veel 200 miljoni võrra ja nüüd on see 80,2 miljardit eurot.

Kreeka peab 5. juuniks Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF) tasuma järjekordse summa, 300 miljonit eurot.

Kreeka rahandusminister Gianis Varoufakis on püüdnud turge rahustada ja väitnud, et Kreeka suudab 5. juuniks rahvusvaheliste kreeditoridega kokkuleppele jõuda.

Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Pierre Moscovici on öelnud, et Ateena ja kreeditoride kõnelusi tuleb kiirendada, kui tahetakse, et Kreeka püsib rahaliidus.

Eksperdid väidavad, et USA hakkab sel nädalal Saksamaal Dresdenis toimuval G7 riikide kohtumisel Euroopa Liidule survet avaldama, et see pingutaks Kreeka kokkuleppe saavutamise nimel. USA on mures geopoliitiliste riskide pärast, juhul kui Kreeka on sunnitud euroalast lahkuma ja taotlema Venemaalt raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles