Video: valitsus maksuleevenduses kokkuleppele ei jõudnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna valitsuse kabinetinõupidamisel käis rahandusminister Sven Sester välja plaani leevendada plaanitud maksutõuse, ent otsust ei sündinud.

Sester pakkus kinnitamata andmetel täna välja plaani jätta ära kütuste neljanda aasta aktsiisitõus ja jätta alles madalam käibemaksumäär majutusasutustele. Selle asemel võiks tõsta alkoholi ja tubaka aktsiisi ning tõmmata koomale riigisektorit. 

Nõupidamiselt väljunud Sester sõnas, et vaja on kohendada nii tulude kui kulude poolt ning arutlusel olid erinevad positsioonid. Lõplikud otsused tulevad tema sõnul mai keskpaigas – siis, kui selgub eelarvestrateegia. 

Valitsuse pressibüroo teatel arutati veel näiteks ettepanekut tõsta trahvide päevamäära, samuti ettepanekut tõsta alkoholi- ja tubakaaktsiisi lisaks algselt plaanitud kümnele ja viiele protsendile 2016. aastal veel viis protsenti. Mõlemaid ettepanekuid arutati, kuid otsust nende osas vastu ei võetud.

Majutusettevõtete käibemaksusoodustuse kaotamise teemal jätkatakse arutelu järgmisel kabinetinõupidamisel, kuid põhimõtteliselt leiti, et Kaubandus- ja Tööstuskoja ettepanekut, mille järgi võiks majutusettevõtete käibemaksumäära tõsta väiksemate sammudega etapiviisiliselt, tasub analüüsida.

«Selleks, et järgmisel neljal aastal eelarved tasakaalus oleksid, on meil vaja veel tõsiselt tööd teha. Ootame rahandusministeeriumilt veel täiendavaid ettepanekuid, kuidas puudujääki katta,» ütles Rõivas pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles