EAS ajas toetuse saaja pankrotti

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa Biodieseli tehas Kundas
Hansa Biodieseli tehas Kundas Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Nikolai Gogoli loodud kangelane Tarass Bulba lausus oma poja eluküünalt kustutades: «Mina sinu sigitasin, mina sinu ka tapan!» Sama otsustavalt hukkas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) enda antud toetusrahaga ehitatud Hansa Biodieseli.

Enneolematu skandaal EASi ebaseaduslike toetusrahadega nõudis esimese ohvri, kui Viru maakohus kuulutas märtsis välja Kundas kütteõli tootnud Hansa Biodieseli pankroti.

Tegemist oli toetusraha sihipäraselt kasutanud ja ausalt töötanud ettevõttega, mis andis väikeses Kunda linnas tööd 15 inimesele, tootes kasutatud rehvidest kütteõli. Veel tänavu aprillis uhkustas EAS oma kodulehel, et ligi miljon eurot tehnoloogiainvesteeringu toetust saanud Hansa Biodiesel kuulub sihtasutuse edulugude hulka. Samal ajal oli ettevõte sihtasutuse toetuse saajate ametlikust nimekirjast juba vargsi kustutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles