Maailma rikkaimasse perekonda kuulub 14 miljardäri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusimpeeriumi Cargill tegevjuht David MacLennan Maailma Majandusfoorumil (vasakul).
Põllumajandusimpeeriumi Cargill tegevjuht David MacLennan Maailma Majandusfoorumil (vasakul). Foto: SCANPIX

Forbesi andmetel on USA põllumajandusettevõtet Cargill haldava samanimelise perekonna liikmetest 14 inimest dollarimiljardärid, kirjutab Business Insider.

See tähendab, et ühes perekonnas on sama palju miljardäre kui Rootsis või Iisraelis; kui Cargilli perekonna näol oleks tegu riigiga, oleks ta miljardäride arvu  poolest 31. kohal.

Cargill toodab veerandi USA teraviljaekspordist ning 22 protsenti riigi siseturul tarbitavast lihatoodetest. Ettevõte on ka kiirtoidurestoranide suurpartneriks – näiteks pärinevad kõik USA McDonaldsites kasutatavad munad just Cargillilt.

Juba 1865. aastal asutatud pereettevõte Cargill on üks suurimaid USAs tegutsevaid eraomanduses ettevõtteid. 75 erinevast ärist koosneva põllumajandusimpeeriumi peakorter asub Minnesotas, kokku tegutsetakse 67 riigis ning tööd antakse 143 000 inimesele. 2013. aastal oli ettevõtte käibeks üle 134 miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles