Venemaale uusi sanktsioone koheselt ei tule

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka välisminsiter Nikos Kotzias (V) ja Saksamaa välsiminister Frank-Walter Steinmeier täna toimunud EL välisministrite eraklorralisel nõupidamisel.
Kreeka välisminsiter Nikos Kotzias (V) ja Saksamaa välsiminister Frank-Walter Steinmeier täna toimunud EL välisministrite eraklorralisel nõupidamisel. Foto: SCANPIX

Vaatamata sõjategevuse dramaatilisele eskaleerumisele Ukraina idaosa, Euroopa Liidu poolt Venemaale koheselt uusi sanktsioone ei tule, vahendab Financial Times.

Täna Brüsselis toimuval välisministrite erakorralisel nõupidamise lõppjärelduste mustandis öeldakse, et Euroopa Komisjon peab minema uute sanktsioonide ettevalmistamisega edasi ehkki Euroopa Liidu välisteenistus väidab, et nad on juba teinud ulatuslikke ettevalmitustööd, kirjutab majandusleht.

Kohtumisele saabunud Kreeka uus välisminister Nikos Kotzias sõnas, et neil on Euroopa Liidu poolsete sanktsioonide suhtes reservatsioonid ning Ateena töötab selle nimel, et hoida ära barjääri Euroopa Liidu ja Venemaa vahel.

Osad riigid soovivad Venemaa edasist piiramist ligipääsule kapitaliturgudele. Suurbritannia, Rootsi, Poola, Rumeenia ja Balti riigid soovivad ka sanktsioonide kehtestamise ajakava. Diplomaatide sõnul soovivad ka Prantsusmaa ja Itaalia ning vähemal määral ka Saksamaa soovivad samuti Venemaa rangemat kohtlemist.

Saksamaa majandusminister Sigmar Gabriel ütles siiski enne kohtumist, et uutest sanktsioonidest rääkida on veel liiga vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles