S&P hoiatas Kreeka krediidireitingu võimaliku langetamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's hoiatas kolmapäeval, et jälgib tähelepanuga asjade edasist arengut Kreekas ja on pannud riigi krediidireitingu vaatluse alla seoses võimaliku langetamisega.

Agentuur tõi peamise põhjusena välja välja ilmsed vastuolud uue säästuvastase valitsuse ja riigi rahvusvaheliste võlausaldajate vahel.

«Meie hinnangul ei suuda Kreeka uus valitsus laenuandjatega edasise rahastamise osas kokkulepet saavutada,» märgiti teadaandes.

Kreeka peaministri Alexis Tsiprase esimesed sammud ja avaldused võla küsimuses on kukutanud Kreeka börsil aktsiaid ja kergitanud Kreeka võlakirjade intresse.

Tsipras ütles Briti Financial Timesile, et tema valitsus ei allu rahvusvahelisele survele 240 miljardi euro suuruse laenu küsimustes ja taotleb selle tingimuste muutumist. Turgude rahustamiseks väitis ta, et ei soovi kreeditoridega konflikti minna, kuid ei kavatse jätkata ka allaheitlikku poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles