Vene rahandusminister uusi eelarvekärpeid ei luba

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Anton Siluanov.
Vene rahandusminister Anton Siluanov. Foto: Mikhail Japaridze / ITAR-TASS

Venemaa valitsuse esmaspäeval kokkulepitud majanduskriisiplaanis on eelarvekärped kokku lepitud ja täiendavaid kärpeid vaja ei ole, ütles Venemaa rahandusminister Anton Siluanov Reutersi andmeil.

Esimene asepeaminister Igor Šuvalov ütles 21. jaanuaril, et plaan näeb ette pankade rekapitaliseerimist ning tööstusettevõtete, talunike ja väikefirmade subsideerimist. Selle kogukulu on 1,375 triljonit rubla ehk 21 miljardit dollarit, vahendab BNS.

Siluanov selgitas, et osa kuludest kaetakse kogunenud 193 miljardi rubla suurusest eelarvereservist. Samuti kärbitakse osa valitsusprogramme. Osa raha tuleb riigi reservfondist. Näiteks 250 miljardit rubla kulutatakse pankade kapitaliga varustamiseks.

Minister ütles, et rahandusministeeriumi eesmärk on eelarve 2017. aastaks tasakaalu saada, loodetav naftabarreli hind on 70 dollarit barrel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles