S&P langetas Venemaa krediidireitingu rämpsu tasemele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) langetas Venemaa krediidireitingu investeerimistasemest allapoole rämpstasemele BB+, negatiivse väljavaatega.

«Venemaa rahanduspoliitika paindlikkus on limiteeritud ja majanduskasvu väljavaade on nõrgenenud,» teatas S&P. «Näeme ka kõrgendatud riski, et välis- ja finantsreservid vähenevad välissurve tugevnedes ja majanduse riigipoolse toetuse suurenedes.»

Uudise järel eile hilisõhtul langes rubla kurss USA dollari suhtes, samuti USA börsidel kauplevad Vene aktsiad.

Reitinguagentuurid Moody's ja Fitch langetasid hiljuti samuti Venemaa riigireitingut, kuid mõlemad agentuurid hoiavad seda siiski seni kraadi kõrgemal rämpstasemest, ehkki väljavaade on negatiivne (st. reiting võib veel langeda).

Viimati oli Venemaal rämpsreiting kümme aastat tagasi.

Reiting on tähtis sel põhjusel, et investeerimisfondidel on üldiselt määratud, kui palju raha võib olla teatud reitinguga väärtpaberitesse investeeritud. Konservatiivsemad fondid ei tohi üldse alla investeerimisretingut, nn rämpsreitinguga väärtpaberite all raha hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles