Eesti küttefirma murrab Gazpromi selgroogu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase juhatuse liige Priit Koit näitab Tallinna Mustamäe gaasikatlamaja, mille asemele ehitatakse 2018. aastaks puidukatlamaja.
Utilitase juhatuse liige Priit Koit näitab Tallinna Mustamäe gaasikatlamaja, mille asemele ehitatakse 2018. aastaks puidukatlamaja. Foto: Liis Treimann

Kütte hind langeb Tallinnas viiendiku võrra, kui monopoolne küttefirma Utilitas loobub juba nelja aasta pärast kasutamast Venemaa gaasi ja hakkab kodusid kütma Eesti puiduga.

Venemaa Gazpromi pakutavast maagaasist loobumine tekitab lumepalliefekti, sest maagaasiga kütvatel korteriühistutel on siis põhjust sulgeda amortiseeruvad väikekatlamajad ja taasühineda kaugküttega.

Eesti mõjukaimale energeetikaärimehele Kristjan Rahule kuuluva Utilitase investeerimisplaani järgi hakatakse 2018. aastast maagaasi kasutama vaid talviste tippkoormuste ajal ning gaasikütte osatähtsus langeb seetõttu praeguselt 60 protsendilt vaid viiendikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles