Ametiühingud: Ida-Viru aitamisega on kiire

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson kiirustab valitsust tagant leidma lahendusi Ida-Virumaad tabanud koondamislainele.

«Kuigi probleemide peapõhjus on naftahinna ootamatu langus, on ka valitsuse poliitikaid, mis kriisi süvendavad,» leidis Peterson.

Petersoni sõnul ei ole tuhandete inimeste koondamine täna ainult üksikute sektorite ajutine majanduslik tagasilöök, vaid suur sotsiaalset laadi julgeolekurisk tervele Eestile.

«Alustada võiks ühest valitsuse väljasõiduistungist, mille käigus kuulatakse osapooled ära ja ei lahkuta enne, kui mingid viljakad kokkulepped paigas,» ütles Peterson. «Poleks paremat valimiskampaaniat kui see, mis lahendab ära tegelikkuses eksisteerivad põletavad probleemid juba enne valimisi.»

Mitmed lahendused on ka ajakirjandusest läbi käinud - ressursitasude sidumine nafta hinnaga, kaevemahtude jagamine mitmele aastale, ettevõtete sundkoostöö põlevkivi kaevandamisel ja moderniseerimistoetused, mis võimaldavad põlevkivi kasutamist efektiivistada. Ametiühingute hinnangul on aga valitsusel puudus keskendumisvõimest, mis erinevad lahendused kokku seoks ja ellu viiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles