Ušakov: Moskva vastab USA Krimmi-vastastele sanktsioonidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITAR-TASS: SHANGHAI, CHINA. MAY 21, 2014. Russian Presidential aide Yuri Ushakov seen ahead of a meeting of Russia's president Vladimir Putin with Iran's president Hassan Rouhani. (Photo ITAR-TASS/ Alexei Druzhinin)
ITAR-TASS: SHANGHAI, CHINA. MAY 21, 2014. Russian Presidential aide Yuri Ushakov seen ahead of a meeting of Russia's president Vladimir Putin with Iran's president Hassan Rouhani. (Photo ITAR-TASS/ Alexei Druzhinin) Foto: Druzhinin Alexei/ITAR-TASS

Vene presidendi Vladimir Putini abi Juri Ušakov avaldas esmaspäeval lootust, et USA mõistab õige pea Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonide kasutust ning lisas, et Moskva kaalub vastust Krimmi vastu suunatud sanktsioonidele.

«Ameeriklastel kulus üle 50 aasta, et mõista Kuuba-vastaste sanktsioonide kasutust. Venemaa vastu rakendatavad sanktsioonid koguvad paraku alles hoogu, kuid me loodame, et seekord mõistavad ameeriklased nende asjatust kiiremini,» ütles Ušakov esmaspäeval ajakirjanikele, vahendab BNS.

Putini abi kinnitas, et Moskva kaalub vastuseks Ühendriikide Krimmi-vastastele sanktsioonidele omapoolseid meetmeid.

«Hetkel on mul raske täpselt öelda, millega vastatakse, kuid ilmselgelt on teatud meetmed kaalumisel. Seda, milliseks need kujunevad, ma veel ei tea. Ennekõike ei tohiks edasised sanktsioonid halvendada ülemaailmset olukorda ja majandussituatsiooni, sealhulgas Venemaal,» ütles Ušakov. «Kriis kahe suurima tuumajõu suhetes ei aita kindlasti kaasa rahvusvahelise olukorra stabiilsusele ja rahvusvahelisele julgeolekule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles