Saku õllede hinnad tõusevad uuest aastast viis senti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteina sõnul mõjutab tuleva aasta aktsiisitõus kohe ka õlle jaehinda, sellest tulenevalt lisandub õllepudeli hinnale umbes viis senti, vahendab BNS.

«Minu enda arvamus on, et täna aktsiiside vahe Eesti ja Läti-Leedu vahel kasvab liiga kiiresti. See loob soodsad tingimused piiriülese kaubanduse tekkeks ja see ei ole Eestis kellelegi hea,» ütles Kastein BNS-ile.

«See vähendab meie kasumit, kui meie kasum väheneb, saame ka vähem investeerida. Teine probleem on see, et kui me räägime siin Eesti ja Soome vahelisest piirikaubandusest, siis mida kõrgemad on Eesti hinnad, seda vähem inimesed Põhjamaadest siia ostma tulevad ja seda väiksem on meie maksutulu,» rääkis Kastein.

Mida kõrgemad on aktsiisid ja selle võrra õllehind, seda suurem on Kasteina sõnul võimalus, et eestlased hakkavad alkoholi Lätist ostma ja lisaks võivad selles tuluteenimisvõimalust näha vahendajad. «Ja kui eestlased hakkavad Lätist juba õlut või muid alkohoolsed jooke ostma, siis sellel on topelt negatiivne mõju. Esiteks jääb meil aktsiis saamata, teiseks kannatavad tugevalt tootjad nagu meie ja kolmandaks saab sellest väga suure põntsu jaekaubandus, kus tarbijad liiguvad teise riigi jaekaubandusse,» märkis ta.

1. juulil võttis riigikogu vastu alkoholi- ja tubakaaktsiisi tõstva seaduse.  Alkoholi aktsiisimäär tõuseb seaduse kohaselt 2015. aastal 15 protsenti, ning 2016. aastal, 2017. aastal ja 2018. aastal 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles