SEB: finantsinfo vahetamine maksuametite vahel on väga mahukas ülesanne

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB juhatuse esimees Riho Unt.
SEB juhatuse esimees Riho Unt. Foto: Liis Treimann / Postimees

SEB juhatuse esimees Riho Unt ütles, et finantsinfo vahetamine eri riikide maksuametite vahel kujuneb pankade jaoks väga suureks ja mahukaks andmevahetusülesandeks.

Niinimetatud Euroopa FATCA rakendamine Euroopa Liidu siseselt tähendab, et ka Euroopa Liidu klientidelt hakatakse lisaks tavapärasele kliendiinformatsioonile koguma teavet nende maksuresidentsuse kohta ja see info edastatakse koos konto jääkidega maksuametile. Et tagada andmete korrektne ja õigeaegne esitamine, peavad pangad täiendama märkimisväärselt kliendiandmete kogumise ja uuendamisega seotud protsesse ja IT-süsteeme.

«Täpsed kriteeriumid on küll väljatöötamisel, kuid see saab olema pankadele järjekordne mahukas ülesanne, mis toob endaga kaasa ka suurenenud nõudlikkuse klientidele oma andmete sagedasemaks uuendamiseks,» toonitas Riho Unt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles