EKP pere pääseb lõpuks uude majja

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömees tänavu 21. oktoobril EKP uue hoone ümbruse kallal nokitsemas.
Töömees tänavu 21. oktoobril EKP uue hoone ümbruse kallal nokitsemas. Foto: Reuters / Scanpix

Novembrikuu jooksul, kolm aastat hiljem kui plaaniti, saavad enam kui 2600 Euroopa Keskpanga (EKP) töötajat asuda tööle uues pilvelõhkujas Frankfurdi Ostendis. Ülejäänud jäävad vanasse torni edasi.

Üleminek linna finantskeskuses asuvast Eurotowerist on võtnud 12 aastat ning panka on selle aja jooksul jõudnud tüürida kolm presidenti, kirjutab Financial Times.

Uude hoonesse pääsevad rahapoliitikaga tegelejad ning kõik kuus juhatuse liiget. Kuna 45-korruseline hoone osutus kitsaks, jäetakse vastloodud pangandusjärelevalve osakond maha.

Algselt plaanis EKP saada hoonega ühele poole aastal 2011 ning matta selle alla vaid 850 miljonit eurot. Kuna tähtajast mindi kolm aastat üle ning hinnad jõudsid tõusta, seisab lõplikul hinnasildil suisa 1,2 miljardit eurot.

Frankfurdis murtakse pead selle üle, kas hiigelhoone tekkimine vähearenenud Ostendi linnaossa on õnnistus või needus. Kohalik ajaleht Frankfurter Rundschau on juba jõudnud avaldada linnarahva kaebusi, et kant kisub kallimaks.

10 aastat Ostendis elanud sotsiaaltöötaja Stefan Mohr ütles, et üürid on tõepoolest üles lükatud, kuid tulla võib ka midagi toredat: «Nüüd on siin natuke rahvusvahelisem ja see pole paha. Ma loodan, et need inimesed kes siin [EKPs] töötavad integreeruvad selle linnaosaga ning tekib kogukonnatunne.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles