Maksuamet sai Eesti suurima maksuvõla vaidluses lüüa

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalus Nurme vabrikus tegutsev Polar Tekstiil pääses Eesti suurima maksuvõlglase staatusest.
Haapsalus Nurme vabrikus tegutsev Polar Tekstiil pääses Eesti suurima maksuvõlglase staatusest. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Maksu- ja tolliamet ei kaeba edasi Tallinna halduskohtu otsust, mis andis Eesti suurima maksuvõla vaidluses õiguse Haapsalu õmblusfirmale Polar Tekstiil, kirjutab Lääne Elu.

«Tõenäoliselt võib ringkonnakohus oma otsuses jõuda halduskohtuga sarnasele järeldusele,» tunnistas maksuameti avalike suhete juht Rainer Laurits kaotust.

Maksuamet kaotas kohtulahingu, kui halduskohus tühistas 15. septembril Polar Tekstiili kohta tehtud Lääne maksu- ja tollikeskuse maksuotsuse, sest otsus saadeti välja kolmeaastase tähtaja viimasel päeval ja oli allkirjastamata. See tegi otsuse tühiseks ja otsuse sisusse ei hakanud kohus süvenemagi.

Enne selle otsuse jõustumist oli Polar Tekstiil Eesti suurim maksuvõlglane. Ettevõtte vaidlustatud maksuvõlg oli 5,5 ja intressivõlg ligi 6 miljonit eurot.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles