Inspektsiooni eksjuht tahtis osta Krediidipanka

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Malmstein lahkus finantsinspektsiooni juhi kohalt tänavu jaanuaris.
Raul Malmstein lahkus finantsinspektsiooni juhi kohalt tänavu jaanuaris. Foto: Liis Treimann

Jaanuarist vabakutselise finantskonsultandina tegutsev endine finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein teatas juunis Moskva Pangale, et tema suudab leida pehme lahenduse lõputuna näivas võitluses Krediidipanga väikeaktsionäridega, kirjutas Eesti Ekspress kolmapäeval.

Mees pakkus suurpanga juhatuse liikmele Tatjana Udaltsovale, et ostab koos investeerimisfirmaga Cresco ära Moskva Pangale kuuluvad Krediidipanga aktsiad või leiab aktsiatele nn kolmandast osapoolest ostja. Malmstein rõhutas, et tänu oma kahe ametiaja pikkusele töökogemusele finantsinspektsiooni juhina suudab ta leida ostja, kes täidab kiiresti inspektsiooni seatud nõudmised.

Selmet finantsinspektsiooni vabakutselisele eksjuhile kasvõi viisakusest vastata, lasi Udaltsova saadud kirja Tallinnas palgatud advokaadil hoopis Harju maakohtusse viia, kust tilkus lugu ajakirjandusse. Asi on selles, et Moskva Pank võitleb raskesti jälgitaval hulgal kohtuprotsessidel võimu eest Krediidipanga üle, sest väikeaktsionärid keelduvad jonnakalt kontrolli suuromanikule üle andmast.

Siseinfo kasutamise kahtlus

Moskvalaste poolt Malmsteinile n-ö vee peale tõmbamine tundub seda imelikum, et väikeaktsionäride nimel võitlust vedav Krediidipanga nõukogu esimees Andrus Kluge on finantsinspektsiooni süüdistanud Euroopa Liidu sanktsioonide alla pandud venelaste huvide eest seismises. Nimelt soovitas finantsinspektsioon Kluge panga rooliratta juurest tagasi kutsuda, sest peab tema Moskva Panga vastu arendatavat tegevust pangajuhile sobimatuks.

Loe pikemalt Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles