Eesti ettevõtjad kohanduvad Krimmis Vene seadustega

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simferopolis avatud Lõunagalerii nime kandev ligi 40 000-ruutmeetrine kaubanduskeskus on kogu poolsaare suurim.
Simferopolis avatud Lõunagalerii nime kandev ligi 40 000-ruutmeetrine kaubanduskeskus on kogu poolsaare suurim. Foto: Erakogu

Tõnis Palts ja Hillar Teder asuvad kirjutama taotlusi, et oma Krimmi ärikinnisvara lähikuudel Venemaa Föderatsiooni kinnisturegistrisse kanda.

Kevadel Krimmi vallutanud Kreml nõuab kohalikelt võimudelt Venemaa seaduste kehtestamist, mistõttu peavad sinna investeerinud Eesti ärimehed nüüd ka oma ettevõtluse uuesti registreerima.

«Annan oma alluvatele korralduse, et nad paberid korda ajaksid,» ütles riigikogu liige ja ettevõtja Tõnis Palts (IRL). «Praegu valitseb Krimmi ametiasutustes suur segadus, mistõttu pole võimalik ette arvata, kuidas asjad minema hakkavad.»

Paltsule kuulub Sevastopoli linnas 20 hektari suurune Balaklava Sotka kinnistu, kuhu ta soovib ehitada mitu korrusmaja ja korrastada supelranna.

Hillar Tederi ärikinnisvaraettevõte Arricano, mis lükkas augusti lõpus ümber väited, et kavatseb müüa Simferopolis esindusliku kaubanduskeskuse Lõunagalerii, asub samuti taotlema oma kinnistu kandmist Venemaa registrisse. «Meie äri läheb Krimmis edasi ja viime oma tegevuse uute võimude nõuetega vastavusse,» lausus eile Kiievisse lennanud ärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles