Väinamere Liinid ei kvalifitseerunud saarte ühenduse hankele

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kuivastu.
Parvlaev Kuivastu. Foto: Küllike Rooväli

Rahvusvahelisele hankele mandri ja saarte vahel laevaliikluse korraldamiseks laekus tähtajaks üks pakkumus OÜlt Väinamere Liinid, kuid pakkuja ei vastanud kvalifitseerumistingimustele, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Ministeerium alustab nüüd otseläbirääkimisi vedaja leidmiseks Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidel.

«Kindlasti jätkub ületuleva aasta sügisest saartega parvlaevaühendus vähemalt samas mahus kui praegu. Riigil on piisavalt aega, et leida lahendus,» ütles ministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Jaak Kaabel.

Väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlus toimub kuni kahe kuu jooksul hanketingimusi olemuslikult muutmata. See tähendab, et riik soovib endiselt liinidele nelja uut või vähekasutatud laeva, mis peaks alustama opereerimist 1. oktoobril 2016. Sealjuures on riigil õigus tulevikus laevad välja osta.

Reisiparvlaevad peavad võimaldama aastaringset, iseseisvat ilma välise puksiir- või jäämurdeteenuseta vedu. Iga laev peab mahutama vähemalt 150 sõiduautot või kümme autorongi. Päästevahenditega varustatud sõitjakohti peab olema reisiparvlaeval vähemalt 600 sõitjale, sealhulgas sisesalongis peab olema istekohti vähemalt 400.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles