Eluasemete hinnad tõusid 1,1 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügikuulutus.
Müügikuulutus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2014. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga 1,1 protsenti ja võrreldes 2013. aasta II kvartaliga 14,5 protsenti, teatas statistikaamet.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad 0,5 protsenti ja majade hinnad 2,5 protsenti.

2013. aasta teise kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 16,8 protsenti ja majade hinnad 8,8 protsenti. Korterite hinnad tõusid kõigis kolmes vaadeldavas piirkonnas: Tallinnas 18,0 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 17,8 protsenti ning ülejäänud Eestis 7,3 protsenti.

Võrreldes I kvartaliga tõusid korterite hinnad Tallinnas 0,3 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 2,8 protsenti ning langesid ülejäänud Eestis 2,9 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2014. aasta II kvartalis võrreldes I kvartaliga -4 protsenti ja võrreldes 2013. aasta II kvartaliga 10,4 protsenti.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks iseloomustab kodumajapidamiste seisukohast uute eluasemete soetamise ning eluaseme soetaja ja kasutajana tehtavate muude kulutuste hindade muutust. Indeks koosneb neljast osast: eluaseme soetus, muud eluaseme soetusega seotud teenused, eluaseme kapitaalremont ja eluaseme kindlustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles