Väinamere Liinid kaalub reisijapileti kaotamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senisel lepinguperioodil võttis Väinamere Liinid kasutusele uue parvlaeva Hiiumaa.
Senisel lepinguperioodil võttis Väinamere Liinid kasutusele uue parvlaeva Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu

Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treieli sõnul näeb ettevõte edaspidi teenuse sujuvamaks ja kiiremaks muutmisel ühe lahendusena pileti lihtsamat hinnastamist.

«Tahame jõuda sellise mudelini, et kõik reisijad sõidaksid tasuta. Meie liinidel on see osakaal 2–5 protsenti, kes lähevad lihtsalt jala laeva peale,» rääkis Treiel reedesel rahvusvahelisel merenduskonverentsil. «Praegu on autos keskmiselt 1,8 inimest,» märkis ta, lisades, et kus on tihe liiklusintensiivsus, seal on mõistlikum kasutada lihtsat hinda ja maksustada ainult autod.

Lihtsama hinnastamise teise võimalusena tõi Treiel välja hindade ühtlustamise Saaremaa ja mandri ning Hiiumaa ja mandri vahelistel liinidel. Saaremaa ja Hiiumaa hindade vahe on 10 protsenti, kui hind oleks sama, saaks inimene osta ühe pileti ja sõita sellega kas Saaremaale või Hiiumaale, rääkis Treiel.

Tihedama veograafiku saavutamiseks on ettevõtte hinnangul vajalik tulevikus kuut uut laeva, rääkis ta. Praegu on ettevõttel kolm uut laeva ja neljas uus laev on saarte praamiühenduse hankes sees. Uus laev peab Treieli sõnul olema oluliselt suurem kui tänane, kiire ja hea manööverdamisvõimsusega, mis omakorda aitab kaasa reisijate arvu kasvule.

Uute laevada lisandumine aitaks tihendada ka sõidugraafikut, märkis ta.

«Selge valulaps on täna Saaremaa ja Hiiumaa vaheline ühendus,» rääkis Treier. «Meie mõte on tekitada nagu ühisruum, kui praegu saarlase jaoks on Hiiumaale minek nagu Maltale minek, siis me tahaks, et see piirkond oleks terviklik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles