Hispaania ärimees plaanib Haapsallu 200 miljonit maksvat andmekeskust

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook'i asepresident Tom Furlong ja andmekeskuse juht Joel Kjellgren firma vastses serverikeskuses mis avati mullu Luleå linnas Rootsis.
Facebook'i asepresident Tom Furlong ja andmekeskuse juht Joel Kjellgren firma vastses serverikeskuses mis avati mullu Luleå linnas Rootsis. Foto: Susanne Lindholm / Scanpix

Hispaania ärimehele kuuluv FTR Consultants OÜ plaanib rajada Haapsalu linnas tühjalt seisvale krundile kuni 200 miljonit eurot maksva andmekeskuse.

FTR Consultantsi omaniku Francisco Javier Jimenez Ortiz De Artiñano sõnul on Haapsalu andmekeskuse rajamiseks sobiv koht, sest saab luua ühenduse Kärdlas asuva interneti sõlmpunktiga, mida läbib merealune andmesidekaabel, kirjutas Lääne Elu.

Keskuses tahetakse pakkuda klientidele võimalust majutada veebiservereid, mainframe-arvuteid ja muud tüüpi IT-seadmeid.

Kavandatava projekti finantskorraldaja Juan Sáenz-Diezi sõnul läheb andmekeskuse rajamine esialgse kava järgi maksma umbes 60 miljonit eurot, kuid on võimalik, et hind kerkib isegi 200 miljoni euroni. Investeeringuks vajaminev raha loodetakse saada Hispaania investoritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles