Ukraina ründamine kukutab Vene rubla

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelanna rubla sümbolit embamas.
Venelanna rubla sümbolit embamas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Dollar ja euro surusid eelmisel kahel päeval rubla üha allapoole, mille langus kiirenes pärast seda, kui Venemaa Ukraina vastane agressioon tõi ähvardused uuteks lääne sanktsioonideks.

Rubla odavnemine kiirenes, kui Ukraina president Petro Porošenko teatas Venemaa regulaarvägede tungimisest Donetski oblastisse.

Eile pärastlõunal tuli dollari eest välja käia 36,935 rubla, mis oli varasemast 18,5 kopikat kallim. Ühe euro maksumuseks kujunes 48,703 rubla, mis oli varasemast 27,5 kopikat kallim.

„Tänast rubla kursi langemist ei saa nimetada mitte kuidagi teisiti kui paanikaks. Kõige arutumaks tegevuseks sellises olukorras kujuneks valuuta ostmine valitsevate hindadega. Rublat suruvad faktorid on kõigile selged: geopoliitika ja lääne sanktsioonide laienemine Venemaa Föderatsiooni vastu,“ ütles ettevõtte Exness analüütik Sergei Kotsergin.

Analüütiku väitel võimaldab naftamargi Urals barreli hind 100 dollari juures ja riigi kullavarud siiski Venemaa majanduse tulevikku optimistlikult vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles