Venemaa muudab annekteeritud Krimmi maksuparadiisiks

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalta rand Krimmis. Lisaks varem kavandatud mängupõrgutele rajab Venemaa nüüd annekteeritud poolsaarele ka maksuparadiisi.
Jalta rand Krimmis. Lisaks varem kavandatud mängupõrgutele rajab Venemaa nüüd annekteeritud poolsaarele ka maksuparadiisi. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krimmi maksukorraldus muudetakse Küprose sarnaseks, et tagada sealsetele ettevõtetele kõrge kasumlikkus.

„Me tahame luua Krimmis äri ajamiseks Küprosele analoogsed tingimused,“ ütles Venemaa valitsuse Krimmi asjade minister Oleg Saveljev. „Soodustused luuakse näiteks passiivsetele tuludele, mis on alus sellele, et seal tekkiks tsiviliseeritud offshore.“

Tegemist on aluse panemisega enneolematutele finantsavantüüridele, sest maksusoodustustega välistehinguid lubatakse ka Krimmi offshore-firmade sõsarfirmadele oma mujal Venemaal. Nii luuakse olukord, kus Krimmis sanktsioonide alla sattunud firma ei kanna kaotusi, kui ta investeerib mujale Venemaa territooriumile. „See tähendab, et Krimmi offshore-firma, kes soovib osta USAs tanklaketti, siis ta ei osta seda Krimmi offshorena. Ta lihtsalt investeerib vahendid teise juriidilisse isikusse, mis pole Krimmis registreeritud ja teeb tehingu selle nimel,“ rääkis Saveljev.

Saveljev kuulub nende Venemaa poliitikute hulka, kes Ukraina vastase agressiooni tõttu on pandud lääneriikides sanktsioonide alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles