RSA Kindlustus maksis esimesel poolaastal 10 miljonit eurot hüvitisi

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RSA
RSA Foto: Mihkel Maripuu

Selle aasta esimese kuue kuuga maksis RSA Kindlustus oma klientidele hüvitiseks 10 miljonit eurot, mis on seitse protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Ettevõtte poolaasta käive kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kuue protsendi võrra ning ulatus 15,8 miljoni euroni.

RSA Kindlustuse Eesti filiaali juht Kaido Kepp ütles, et tänavu esimesel poolaastal oli tavapärasest rohkem varakahjude väljamakseid. «RSA kodukindlustuse kahjude hüvitiste summa on kerkinud ligi 40 protsendi võrra, küündides 2,2 miljoni euroni.

Sel talvel oli mitmeid puitmajade põlenguid, mis olid alguse saanud tulekolletest,» ütles Kepp. Ta lisas, et kodu ehitamisel on väga oluline järgida kõiki kaasaegseid turvalise ehitamise põhimõtteid ja kontrollida, et ohutusnõuded oleks täidetud. Lisaoht tekib suvemajades, kus ilmselt pole regulaarselt ka küttekoldeid hooldatud, seega tuleks seda enne kütmist kindlasti teha.

RSA kodukindlustuse turuosa on poolaastaga kasvanud 21 protsendi võrra. Üle kahe korra on suurenenud ettevõtte kindlustuse väljamakstud hüvitised küündides 1,4 miljoni euroni, turuosa kasv oli 11,9 protsenti. Kaskokindlustuse väljamakstud kahjuhüvitused olid sel poolaastal neli miljonit eurot, mullu juunis oli kahjuhüvitiste summa ligi 4,6 miljonit eurot, turuosa kasvas 10,1 protsenti.

RSA Kindlustus teeb varakindlustustoodete pakkumisel koostööd SEB Pangaga. 2013. aastal oli RSA Kindlustuse müügikäive kokku 30,9 miljonit eurot ning kahjuhüvitisi maksis ettevõte aastaga 18,4 miljonit eurot. Hetkel moodustab RSA Kindlustuse turuosa 12,2 protsenti, olles turul neljandal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles