Sanktsioonide sõda: Moskva hammustab McDonald’sit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonaldsi logo
McDonaldsi logo Foto: SCANPIX

Lääne sanktsioonid on vallandanud Venemaa vastumeetmed: reedel kaebas sealse tarbijakaitse Veliki Novgorodi osakond Moskva kohtusse McDonald’si, mille tooted – näiteks kanaburger, Caesar wrap ja jäätisekokteilid – ei vasta Vene tervisenõuetele.

Nagu kinnitab Rospotrebnadzori Veliki Novgorodi osakond, on põhjalike laboratoorsete testide käigus selgunud, et mitmed McDonald’si tooted kubisevad «mittevastavustest kvaliteedi ja ohutuse» vallas ega ole kooskõlas «[Venemaa] seadustega ettenähtud füüsikalis-keemiliste ja mikrobioloogiliste parameetritega».

Ametnikud on avastanud McDonald’si wrappides ja salatites kolibakteri kohalolu jälgi, vahendab Financial Times. Ühtlasi süüdistavad nad USA firmat juustuburgerites sisalduva kalorikoguse kohta valetamises, samuti olevat ebaõiged rasva ja süsivesikute hulga kohta esitatud andmed nii vanilli kui šokolaadiga jäätisekokteilides.

Viimase kümne aastaga on Venemaa viimistlenud täiuslikkuseni ülikarmide tevise- ja ohutusnõuete rakendamise kunsti just siis, kui geopoliitilised pinged haripunkti jõuavad, kommenteerib Financial Times viidates sarnastele juhtumitele näiteks Läti, Gruusia ja Poola toiduainetega.

Lisaks McDonalds’i kraamile on ootamatult muutunud ohtlikuks kõik Ukraina piimatooted, mida alates alanud nädalast enam Venemaale importida ei või.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles