Uuring: nutiseade asendab järk-järgult televiisorit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getaci tugevad riistad: tahvelarvuti ja sülearvuti.
Getaci tugevad riistad: tahvelarvuti ja sülearvuti. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti, Läti ja Leedu noored vaatavad televiisorit aina vähem, sest filmide ja videote allalaadimiseks ning vaatamiseks kasutatakse nutiseadmeid, selgub Samsung Electronics Baltics’i tarbijakäitumise uuringust LIVING. 15 protsenti eesti noortest ei vaata üldse televiisorit ning ligi pooled noortest on nõus televiisorist nutiseadmete kasuks loobuma. 

Inimeste käitumis- ja tarbimisharjumusi analüüsivast uuringust Samsung Index LIVING selgub, et inimeste telekavaatamise harjumused muutuvad – 92 protsenti eestlastest vaatab televiisorist televisiooniprogrammi, kuid juba 25 protsenti eestlastest kasutab televiisorit internetist videote allalaadimiseks ja vaatamiseks. Lätis ja Leedus on need näitajad väiksemad – televiisorit vaatab vastavalt 84 ja 63 protsenti inimestest  ning videosid laeb alla vastavalt 8 ja 12 protsenti inimestest.

Paljud Baltimaade inimesed kasutavad videote ja filmide allalaadimiseks ja vaatamiseks oma nutiseadmeid – 36 protsenti eestlastest kasutab nende vaatamiseks nutitelefoni ja 60 protsenti tahvelarvuti omanikest tahvelarvutit. Lätis ja Leedus vaadatakse videosid nutiseadmetest vähem – 54 protsenti  lätlastest ja 57 protsenti leedulastest vaatab videosid tahvelarvutitest ning vastavalt 21 ja 24 protsenti inimestest nutitelefonidest.

«Me oleme märganud, et väga paljud inimesed kasutavad nutiseadmeid meelelahutuseks ja filmide vaatamiseks. Tehnoloogia eesmärk on inimeste elukvaliteeti parandada ning nende soovidega sammu pidada. Uuringust selgunud tarbimisharjumuste muutusi arvesse võttes tõime tänavu turule näiteks tahvelarvuti Samsung Tab S, mille kõrgeresolutsiooniline Super AMOLED ekraan on mõeldud just erinevate filmide vaatamiseks,»ütles Samsung Electronics Baltics’i telekommunikatsiooni juht Maris Kikans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles