Kudrin: Venemaast on taas saanud lääne vaenlane

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venmaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin
Venmaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Endine Vene rahandusminister ja praegune president Vladimir Putini usaldusisik majandusküsimustes Aleksei Kudrin hoiatas eile, et mõne nõuniku propageeritav isolatsionistlik kurss läheb vastuollu Venemaa ärihuvidega.

«Meist on taas saanud lääne vaenlased,» vahendab Financial Times Kudrini Vene riiklikule uudisagentuurile ITAR-TASS lausutud sõnu.

«Meie maal eksisteerivad jõud, mis on ammu tahtnud... isolatsiooni, võib-olla teatud iseseisvust. Täna on see langenud viljakasse pinda,» jätkas Kudrin ning lisas: «Äri tahab investeerida, ehitada vabrikuid, tegeleda kaubandusega. Ja äri on väga mures nende asjade pärast, mida nad kuulevad raadiost ja televiisorist.»

Mõne Venemaa-vaatleja hinnangul võib Kudrini hoiatuse näol olla tegemist ühega esimestest välistest märkidest valitsevasse eliiti tekkinud lõhest.

Venemaa sisemajanduse kogutoodangu kasv kukkus mullu 1,3 protsendi peale ning tänavu libiseb SKT kasv eeldatavasti alla ühe protsendi – või isegi alla nulli, kui rakenduma peaksid edasised sanktsioonid.

«Fakt et ITAR-TASS otsustas [Kudrini kommentaarid] avaldada näitab, et liberaalid liidrite seas on asunud võitlusse riigi suuna pärast,» ütles Igor Jürgens, endine Kremli nõunik ning nüüdne peaminister Dmitri Medvedevile lähedase mõttekoja Nüüdisaegse Arengu Instituudi juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles