Vene päritolu riskikapitalist: Venemaa on kaubamärgina surnud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp Luganskis.
Vene lipp Luganskis. Foto: SCANPIX

Silicon Valley riskikapitalifirma Andreesseni Horowitzi partner Max Skibinsky kirjutas oma blogis, et  MH17 lennukikatastroofi tõttu assotsieerub Venemaa kogu maailmale süütute inimeste massimõrvaga ning riigil ei ole brändina enam mitte mingit väärtust.

«Usun, et Venemaa kui nimi, kultuur ja globaalne bränd on saanud oma lõpu. Praeguse seisuga on maa tulevik hävitatud, politseiriik sügavale juurdunud ning ajupestud kohalike narratiiviks on ksenofoobne lugu võitlusest «Läänega»,» kirjutas Moskva riikliku ülikooli teoreetilise füüsika alal lõpetanud riskikapitalist.

«Ma isiklikult mõtlen selle peale, et nimetada end venelase asemel euro-slaavlaseks. See on küll habras kaitse, kuid Venemaa bränd, mis juba varasemast on määrdunud Gulagi ja selle pärandiga, on nüüd saanud sünonüümseks süütute tsiviilisikute massilise mõrvamisega. Alles ei ole enam midagi väärtuslikku, mida taastada,» lisas ta.

Skibinsky kutsus riskikapitaliste üles viima oma raha Ukrainasse ning boikoteerima Venemaa valitsuse ja pankadega seotud ärisid.

«Teie lepingudollaritega võidakse rahastada järgmise Buk raketi ostu,» hoiatas ta.

Loe täispikka blogipostitust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles