Malaysia Airlinesi stjuardessid on raskes seisus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines'i tulevik on peale kaht lennukatastroofi ohus.
Malaysia Airlines'i tulevik on peale kaht lennukatastroofi ohus. Foto: MOHD RASFAN/AFP

Kaks järjestikust katastroofi on andnud ränga hoobi Malaysia Airlinesi lennusaatjatele, kellest mõned ei ole emotsionaalselt võimelised töökohustusi täitma.

Alates käesoleva aasta 8. märtsist on hukkunud juba 21 Malaisia lennufirma stjuardessi ja kuus lendurit – alustades lennu 370 müstilise kadumisega ning lõpetades lennu 17 allatulistamisega neljapäeval Ukraina idaosa kohal.

Lennufirma üritab töötajaid igati julgustada, saates neile trööstiva ja toetava sisuga e-kirju, külastades lendudele siirduvaid meeskondi ning nõustades neid nii kuidas nad vähegi oskavad, kirjutab Wall Street Journal.

Lisaks leinale vaevab paljusid inimesi ka kartus töökoha pärast, sest reisijad on muutunud Malaysia Airlinesiga lendamise suhtes mõnevõrra pelglikuks.

«Meil on teateid selle kohta, et mõned meeskonnaliikmed ei suuda emotsionaalsetel põhjustel lennata,» ütles Malaisia lennusaatjate ametiühingu president Ismail Nasaruddin, kiites samas Malaysian Airlinesi osavõtlikkust töötajatega suhtlemisel.

Malaysia Airlinesi palgal on üle 3600 lennusaatja, kellest igal ajahetkel on õhus ligikaudu 1000. Malaysia Airlinesi lennusaatjate liidu nõukogu liikme Husni Uzairi sõnutsi liidab töö olemus stjuardessid omavahel tihedalt kokku. «Me elame koos, me sööme koos, me lendame koos. Me oleme väga lähedased,» ütles Uzair, et selgitada, kuivõrd raskelt elatakse üle sõprade kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles