Ansip: EL-i ühtekuuluvuspoliitikast peab kasu saama kogu ühendus

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles täna Bratislavas toimunud ühtekuuluvuspoliitika sõprade peaministrite kohtumisel, et ühtekuuluvuspoliitika vahendite mahtu uues eelarveraamistikus ei tohiks vähendada, kuid investeeringud peavad kasu tooma kõigile Euroopa Liidu liikmetele.

Peaministri sõnul ei ole ühtekuuluvuspoliitika sõpradele vastuvõetav eesistuja pakutud võimalus seada üldine lagi madalam kui 2,5 protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

«Komisjoni poolt pakutud tasemest allapoole ei tohiks enam minna,» sõnas Ansip. «Samas peame olema realistid – ühtekuuluvuspoliitika vahendid ei ole alati toetanud struktuursete reformide elluviimist liikmesriikides.»

Ansipi sõnade kohaselt on oluline, et kvaliteetselt investeeritud ühtekuuluvuspoliitika vahendid teeniksid kogu Euroopa majanduskasvu ja konkurentsivõime huve.

Peaminister rõhutas, kui oluline on toetada 10 miljardi euro ühtekuuluvusfondi vahendite ülekandmist Euroopa ühendamise rahastusse, et tagada ühiste konkurentsivõimeliste infrastruktuuriprojektide, näiteks Rail Balticu teostamine.

Ühtekuuluvuspoliitika sõprade kohumisel osalesid Bulgaaria, Tšehhi, Küprose, Horvaatia, Eesti, Kreeka, Ungari, Läti, Leedu, Malta, Poola, Portugali, Rumeenia, Slovakkia, Sloveenia ja Hispaania peaministrid ning Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.

Kohtumisel rõhutati vajadust jõuda uue eelarveraamistiku üle kokkuleppele käesoleva aasta jooksul. Eelarveraamistik on peateemaks novembris toimuval Euroopa Ülemkogul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles