Oks ja Edur ostsid Hiiumaal sadama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvaskingad varna pannud Age Oks ja Toomas Edur said vana sadama omanikeks.
Varvaskingad varna pannud Age Oks ja Toomas Edur said vana sadama omanikeks. Foto: Peeter Langovits

Suurbritannias eduka balletikarjääri lõpetanud ja kodumaale naasnud Age Oks ja Toomas Edur omandasid veebruaris Hiiumaal asuva Kalana sadama ning plaanivad seal avada väikese luksusliku hotelli 50-70 inimesele ja konverentsikeskuse.

Kõrgessaare valla maanõunik Kalle Viin ütles, et 23. veebruarist liikus Kõpu poolsaare tipus asuv Kalana sadama kinnistu AS Baltreal Invest käest OÜ-le Madigan Consulting, mille omanikeks Krediidiinfo andmetel on Agnes Oaks, Toomas Edur ja Alar Oks, kirjutab Hiiu Leht.


Alar Oks keeldus teemat kommenteerimast, kuid Martin Ellervee, kes mullu veebruaris esines OÜ Baltreal Invest kinnisvara projektijuhina, oli valmis sadama tulevikku avama.

Ellervee sõnul kavandavad OÜ Madigan Consulting omanikud sadamasse hotelli ja konverentsikeskust, ehituse kogumaksumuseks hindas ta 50 miljonit krooni ja tema kinnitusel ei alga see niipea.

Konverentsikeskus plaanitakse rajada ühe sadamahoone asemele, mis tõenäoliselt läheb lammutamisele. Praegu kasutab seda hoonet Kalana külaselts ja selles asub EL toetustega korda tehtud seltsimaja.

Ellervee kinnitas, et hoonet ei lammutata kindlasti enne PRIA poolt toetuse andmisel seatud kasutustähtaja möödumist, st siis enne viit aastat investeeringu tegemisest. Avalikku kasutusse jääb edasi sadama ees asuv plats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles