Solaris: bussirajad kahjustavad meie äri

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri väljak on nüüdsest tavasõidukitele suletud.
Teatri väljak on nüüdsest tavasõidukitele suletud. Foto: Uwe Gnadenteich

Solarise keskuse tegevjuht Anneli Palvadre saatis augustis Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale kirja, kus kaebab, et linnavalitsuse tehtud bussirajad takistavad keskuse äritegevust.

Palvadre toob välja, et kuna Estonia puiesteel olev bussirida ning tavasõidukitele suletud Teatri väljak on suurendanud ummikuid, pole kaubaautodel võimalik enam normaalselt keskusesse pääseda, mistõttu ei saa kauplused tooteid kätte. Ühtlasi on teatri väljaku sulgemise tõttu suurenenud liiklusvool Solarise parkla sissepääsu ümber, mistõttu ei pääse autod korralikud parklasse ning parklast väljuvad autod tänavale.

Palvadre sõnul on algselt ühissõidukitele soodsalt mõjuma pidanud lahendus tegelikkuses bussidele negatiivselt mõjunud, mistõttu ei pääse külalised keskusele ligi, mõjutades otseselt selle majandustegevust.

Solarise hinnangul ei ole Teatri väljaku sulgemine kooskõlas seal piirkonnas kehtestatud detailplaneeringuga, mille kohaselt on tegemist avalikult kasutatava linnatänavaga, mis peaks olema kõigile ligipääsetav.

Keskus teeb ettepaneku taastada vana olukord ehk avada Teatri väljak taas tavasõidukitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles