Ettevõtjad jahivad kaitsetööstuse raha

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käo
Jüri Käo Foto: Peeter Langovits

22 tuntud Eesti ettevõtet koondusid MTÜsse Eesti Kaitsetööstuse Liit (EKTL), mille eesmärgiks on arendada kodumaist kaitsetööstuslikku potentsiaali omavate ettevõtete tegevust kaitseotstarbeliste kaupade ja teenuste tootmisel ning turustamisel.


EKTL juhatuse liikme, NG Investeeringute juhi Jüri Käo sõnul on MTÜ näol tegemist vabatahtliku ettevõtteid koondava ühendusega. «EKTLi uks on lahti kõigile ettevõtetele, samuti inimestele, kes on tegevad antud valdkonnas näiteks ülikoolides kaitseotstarbelise teadus- ja arendustegevuse kaudu.»

«Kaitsetööstus on iga riigi jaoks strateegiline tööstusharu, mis lähtub riigi ja ettevõtete vahelisest koostööst. Kaitsetööstuse valdkonna reguleerimine, infovahetus, kaitseotstarbeliste kaupade eksport ning huvide esindamine välisturgudel on EKTLi liikmeks koondunud ettevõtete ühissoov,» lisas Käo.

27. märtsil kohtuvad EKTLi esindajad kaitseminister Jaak Aaviksooga, kellele tutvustatakse loodud MTÜ eesmärke ja tegevuspõhimõtteid.

EKTLi juhatuse liikmed on ettevõtjad Jüri Käo, Neinar Seli ja Jüri Ilves, riigikogu liige Taavi Veskimägi, kaitseväe esindajana logistika osakonna ülem major Eero Rebo ning akadeemiliste ringkondade esindajana Tartu Ülikooli füüsika instituudi direktor Marco Kirm.

EKTL liikmelisuse nõusoleku on andnud AS Eesti Energia, AS MicroLink Eesti, AS BLRT Grupp, AS Viking Security, AS Telora-E, Vanglatööstuse AS, AS JKI Ehitus, AS Vertex Estonia, AS Telegrupp, AS Empower EEE, AS Paide Masinatehase, OÜ NG Investeeringud, AS Sangar, AS Standard, AS Estiko, AS Samelin, AS Ilves Ekstra, AS Helmes, AS Harju Elekter, AS Regio, AS Viru Keemia Grupp ja AS Silwa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles